Brons voor handbiker Tim de Vries

Tim de Vries kijkt terug op een succesvolle wereldbekerwedstrijd in het weekend van 20, 21 en 22 mei in het Belgische Oostende. Met tweemaal een podiumplaats ziet het er voor de door Bewegingsvisie gesponsorde handbiker goed uit voor de Paralympische Spelen in Rio 2016.

Het was de laatste keer dat De Vries zich op internationaal niveau kon meten met de concurrentie voordat de Paralympische Spelen in Rio van start gaan. Vrijdag startte Tim de Vries met zijn nieuwe handbike als één van de eersten tijdens de tijdrit. Zijn doel was minimaal een podiumplaats te halen. “Ik voelde me goed en ben tevreden over de manier waarop ik deze tijdrit gereden heb. Dat geeft veel vertrouwen,” aldus de Vinkevener. Met een tijd van 26 minuten en 45 seconden over 16 kilometer wist De Vries een bronzen medaille veilig te stellen. Voor hem eindigden de Italiaan Alessandro Zanardi (zilver) en Jetze Plat (goud).

 

Bochtig parcours in Oostende

Een dag later stond de wegwedstrijd op het programma. Op hetzelfde parcours als de tijdrit maakten elf handbikers onderling uit wie voor de podiumplaatsen mocht strijden. Het ging om zeven rondes met in totaal 56 kilometer op een bochtig parcours in Oostende, met een behoorlijke bries en een prettige zonnetje. Na twee rondes ging De Vries er samen met Zanardi vandoor, ze wisten bijna een minuut voorsprong te nemen op de achtervolgers. In de voorlaatste ronde was de kopgroep bepaald met De Vries, Plat, Zanardi en Sanchez. De race, waarin De Vries dominant was, eindigde in een sprint die al op de laatste kilometer werd ingezet. In de eindsprint wist Zanardi te winnen, werd Plat tweede en De Vries eindigde voor de tweede keer dat weekend op de derde plaats. Met de bronzen medailles heeft Tim de Vries een goede slag geslagen met het oog op de Paralympische Spelen te Rio, Hij verwacht de komende weken definitief te horen van de KNWU of hij geplaatst is voor de Paralympics in Rio de Janeiro.

 

Fotografie: Jos Kafoe

deel: Email to someoneGoogle+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
MENU