Innovatie voorkomt verzwikken enkels

Bij Buchrnhornen in Eindhoven kijkt men terug op een succesvol verlopen EXO-L Event. Sporters maar ook mensen met een medische aandoening aan de enkels, konden zich voor een demonstratie, uitleg van het product en een gratis 3-D scan aanmelden.

Wat is een EXO-L? Het is een externe enkelban, zeg maar een soort veiligheidsriem, die het verzwikken van enkels voorkomt. Het is een alternatief voor de enkelbrace of het voorafgaand aan elke training en wedstrijd tapen van de enkels. Met de EXO-L behoudt de gebruiker zijn bewegingsvrijheid, de enkelband voorkomt alleen het pijnlijke verzwikken van de enkel.

Via wetenschap ontwikkeld

De EXO-L is ontwikkeld in een samenwerking tussen de TU Delft en het Erasmus MC in Rotterdam. Het is een antwoord op het leed dat tal van sporters, zoals hoog- en verspringers, basketballers, volleyballers, maar ook voetballers – het product is recent door de KNVB goedgekeurd – ervaren als ze ongelukkig neerkomen, zich verstappen of door een ongelijke ondergrond hun enkels verzwikken.

Elke enkelband is uniek

Het product wordt volledig op maat gemaakt na een 3-D scan en een 3-D print van de enkel. De EXO-L kan in elke kleur worden uitgevoerd en van prints worden voorzien: elke enkelband is uniek en vorm een comfortabel alternatief voor het tapen of het dragen van een enkelbrace. De gebruikers voelt niets in de schoen. Bij aanschaf van een EXO-L wordt de schoen voorzien van een speciaal bevestigingspunt. Het product heeft in 2014 de Fysio Award gewonnen van het KNGF. Meer informatie: http://exo-l.com

deel: Email to someoneGoogle+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
MENU