Motorrijden met prothese of orthese

Motor_Mobiliteit_bewegingsvisieHet Bewegingsvisie-lid Stel Orthopedie in Tynaarlo bij Assen besteedt op haar website aandacht aan motorrijden met een handicap. Wat blijkt? De projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) heeft een methode ontwikkeld waarmee gehandicapte mensen kunnen gaan motorrijden. Met medewerking van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de medewerkers van Stel Orthopedie.

De praktijkverhalen op de website www.mmvg.nl vertellen het best het verhaal van mensen die na een ongeval of met een aangeboren handicap de passie voor het motorrijden beleven. Of het nu gaat om een geamputeerd been of arm, om een verlamming of een lichaamslengte van maar 1.28 cm, in veel gevallen slagen mensen er toch in om via de projectengroep MMvG het vel begeerde motorrijbewijs te halen.

Complete begeleiding

De begeleiding bestaat uit het technisch aanpassen van de motorfiets, zoals de voetversnelling vervangen door een handversnelling of de fiets aanpassen aan de lichaamslengte van 1.28 cm, het trainen op een aangepaste lesmotor, waar nodig de toepassing van speciale prothesen en orthesen door de orthopedisch instrumentmaker en de examentraining voor de aangepaste rijopleiding. Inmiddels zijn meer dan 500 mensen met een functiebeperking voor het aangepaste rijexamen geslaagd. Via de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten hebben ze het motorpad gevonden of hervonden.

Stichting Mobiliteit

Vanuit de projectgroep MMvG is inmiddels de Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten  www.smvg.nl ontstaan. Deze op de motorfiets georiënteerde organisatie verzorgt voorlichting en organiseert diverse activiteiten. Dat zijn bijvoorbeeld de deelname aan de Motorbeurs in Utrecht, de internationaal te rijden Tour Toggt routes, tourtochten op diverse plaatsen in het land en zelfs een internationale Tourweek. De dankbaarheid onder de geslaagden voor het motorrijden voor gehandicapten is groot, want om er een zin uit te plukken: “Nu wil ik nogmaals de mensen in Assen bedanken voor hun ideeën en inzet, zonder hen had ik geen motor meer gereden. Ik raad iedereen aan die enige mate van lichamelijke handicap heeft, en toch wil motorrijden: bel naar de projectgroep MMvG en doe het!”

Het telefoonnummer is 0592-371258 of 06-50953035 en mailen kan naar info@mmvg.nl.

deel: Email to someoneGoogle+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
MENU