Wanneer draagt u een polsbrace?

De hand is het lichaamsdeel dat u het meest gebruikt, voor veel verschillende bewegingen. Een overbelaste pols is daarom een veelvoorkomende klacht. Heeft u last van polsklachten dan zorgt de polsbrace voor stabilisatie. Uw pijnklachten verdwijnen.

Of u nu last heeft van computermuisklachten, een sportblessure of overbelasting: polsklachten zijn vervelend en kunnen snel leiden tot langdurige pijn. Ze kunnen zelfs ontaarden in chronische peesschedeontsteking.  Het is daarom goed om al over te gaan tot het dragen van een polsbrace als uw pijnklachten nog controleerbaar zijn.

Herhaalde bewegingen

Veel mensen hebben klachten omdat ze tijdens hun werk of sportactiviteiten steeds dezelfde bewegingen moeten verrichten. Hierdoor ontstaan kleine scheurtjes in de pezen van de pols. Een polsbrace stabiliseert de pols. Omdat u hiermee de pols minder goed kan bewegen, worden de pezen niet verder beschadigd. Al ontstane scheurtjes kunnen hierdoor goed genezen.

Verschillende polsbraces

Welke polsbrace heeft u nodig? Dat ligt er aan welke handelingen u dagelijks uitvoert en hoe ernstig uw klachten zijn. Er zijn eenvoudige polsbandages of -verstevigers die een preventieve werking hebben. U kunt zo’n polsversteviger dragen tijdens het sporten om klachten te voorkomen. Voor zware klachten is de grotere polsbrace ontwikkeld. Deze bevat een spalk aan de buitenkant van de pols en geeft ook steun aan de hand en duim. Er zijn ook polsbraces met baleinen voor extra steun en polsbraces met pelottes (kussentjes die druk geven) voor massage. Sommige polsbraces hebben een extra band die u om de pols kunt wikkelen voor extra steun.

Wanneer draagt u een polsbrace?

Dit is afhankelijk van de ernst van uw klachten. Wilt u klachten tijdens het sporten voorkomen, dan is een lichte ondersteuner al effectief. Heeft u pijnklachten, dan moet u de polsbrace de hele dag door dragen. De meeste polsbraces zijn van huidvriendelijk, makkelijk te reinigen materiaal gemaakt.

Hoe trek ik de polsbrace aan?

De meeste polsbraces werken als een ‘insteekmouw’ die u vastzet met klittenband. Ook de kleine polsbraces bevestigt u eenvoudig zelf. Vraag uw orthopedisch instrumentmaker welk type polsbrace u nodig heeft.

deel: Email to someoneGoogle+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
MENU