Prothesekits Voor ieder wat wils

Mobiliteit is een groot goed. Na een beenamputatie is dat echter niet altijd vanzelfsprekend. Gelukkig heeft de ontwikkeling binnen de prothesiologie niet stilgestaan en zijn er tal van oplossingen beschikbaar voor de verschillende cliënten. De zoektocht naar de juiste en meest geschikte protheseonderdelen vergt veel inzicht van de orthopedisch instrumentmaker.

Ottobock – leverancier van Bewegingsvisie – heeft een grote wereldwijde Research & Development afdeling die constant bezig is met het ontwikkelen van prothese­onderdelen voor zowel de hele actieve als de minder mobiele cliënt. Naast het high-tech product portfolio zoals de mechatronische knieën en voeten, worden ook de mechanische onderdelen constant vernieuwd en verbeterd. De toepassing van nieuwe kunststoffen resulteert in lichtere, sterkere en vocht­bestendige product­onderdelen en het gebruik van naaldlagers in de bewegende onderdelen in plaats van kunststof bussen, zorgt voor hogere duurzaamheid. Bij de vormgeving van een product wordt rekening gehouden met het weren van stof zodat het mechanisme niet vervuild raakt. En het belangrijkste gegeven: de veiligheid van de gebruiker staat altijd centraal.

Trainingen

Naast het ontwikkelen van producten, is het voor Ottobock erg belangrijk om de kennis met betrekking tot gebruik van knieën en voeten op de juiste manier over te dragen op orthopedisch technici en adviseurs. Op aan­vraag worden specifieke trainingen samengesteld, die op locatie kunnen worden verzorgd, voor het selecteren van de juiste componenten, het uitlijnen van de complete prothese of het vervaardigen van passende kokervormen. Om het selecteren van de juiste protheseonderdelen nog makkelijker te maken is er online een tool beschikbaar die op basis van de persoonlijke behoefte van de gebruiker de meest geschikte protheseknie en – voet weergeeft: http://kneeselect.ottobock.com/

Prothesekits

Na overleg met enkele Bewegingsvisieleden heeft Ottobock zogeheten prothesekits samengesteld voor zowel onderbeen als bovenbeen geamputeerden. Deze kits vereenvoudigen het keuzeproces. Met de vele verschillende producten per onderdeel, zoals een prothesevoet, kniescharnier, adapter, liner, ventiel, pin-systeem etcetera zijn er tal van combinaties mogelijk. De door Ottobock vervaardigde kits-fomulieren zijn een eerste opzet en kunnen worden aangepast op ieders persoonlijke wens. Hier­mee ondersteunen we ieder Bewegings­visie­lid in de keuze voor een juiste pro­duct­­combinatie, voor de juiste cliënt én passend binnen een (cluster)vergoeding. Kortom, voor iedere individuele cliënt een individuele oplossing.

deel: Email to someoneGoogle+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
MENU