Tim de Vries’ Road to Rio

Het wordt een spannend jaar voor handbiker Tim de Vries. Er lonkt deze zomer een medaille op de Paralympische Spelen. De door Bewegingsvisie gesponsorde topsporter is volop bezig met zijn Road to Rio.

De afgelopen dagen was Tim in Rio de Janeiro om samen met zijn nationale ploeggenoten het parcours van de komende Paralympische Spelen te verkennen. Het is een onderdeel van zijn wintertraining in de Road to Rio, na de successen die hij in 2015 boekte als handbiker. In 2010 koos hij voor deze sport, Dat gebeurde nadat hij na zijn trampoline-ongeval in 1997, waarbij hij zijn onderbeen en knie verloor, aanvankelijk voor het roeien had gekozen.

Nieuwe sponsors

In het handbiken rijgt hij nu de successen aaneen en behoort minsten tot de mondiale top-drie. Dat is alleen maar mogelijk dankzij de vele sponsors die Tim de Vries naast Bewegingsvisie aan zich heeft weten te binden. Nieuw is de leverancier G-skin van de beste wedstrijdpakken, terwijl hij sinds december ambassadeur is van New Care Supplements; hij weet zich hierdoor verzekerd van de beste en door het

Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport goedgekeerde supplementen. Het past allemaal in de perfecte voorbereiding tijdens de Road to Rio.

Vaste fysiotherapeute

Naast zijn trainer Milan van Physicalfitness en Carolien van C For Cycling, is nu ook fysiotherapeut Jacqueline Stoel toegetreden tot het begeleidingsteam van Tim de Vries. Jacqueline heeft het afgelopen jaar met succes Tim’s schouderblessure onder controle gekregen en verholpen. Zij gaat zich nu vooral richten op preventieve blessurebehandeling en fysieke verbeteringen van Tim tijdens de Road to Rio. Over belangstelling heeft Tim niet te klagen: hij is deze maand genomineerd voor sportman van 2015 in zijn gemeente De Ronde Venen. Op 22 januari a.s. zal het blijken of hij dat ook echt zal worden.

FILMPJE! Op 17 december zijn voor het programma ‘Jan rijdt rond’ opnames van Tim gemaakt. Het is een relatief nieuw programma op NPO 3. Op 13 januari is het programma uitgezonden. Wie dit heeft gemist, kan de uitzending via deze link terugzien.

 

deel: Email to someoneGoogle+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn
MENU