Centrum Orthopedie 16e lid van Bewegingsvisie

Per 1 oktober 2020 treedt Centrum Orthopedie toe tot Bewegingsvisie. Bewegingsvisie vertegenwoordigt nu 16 orthopedische instrumentenmakers met in totaal 317 vakspecialisten en 759 aanmeetlocaties. Het managementteam van Bewegingsvisie wordt versterkt met Christiaan van Hienen, operationeel directeur van Centrum Orthopedie.

Centrum Orthopedie opereert met een ondernemende mentaliteit en zoekt vaak oplossingen buiten de geëigende paden. ‘Aansluiting bij Bewegingsvisie laat voldoende ruimte om ondernemend te kunnen blijven zijn en biedt voordeel voor zowel ons bedrijf als voor Bewegingsvisie,’ aldus Christiaan van Hienen. Centrum Orthopedie zal dankbaar gebruik maken van zaken die via Bewegingsvisie centraal geregeld zijn, zoals onderhandelingen met de verzekeraars, ontwikkelingen op gebied van ICT, het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving en kennisuitwisseling tussen professionals.

Centrum Orthopedie brengt volume mee: ze zijn nu het een na grootste lid binnen Bewegingsvisie. Herwin Renshoff: ‘De ondernemersmentaliteit zet ook ons weer op scherp. Als Bewegingsvisie profiteren we van hun kennis op het gebied van digitalisering waarin Centrum Orthopedie zich al vergaand heeft ontwikkeld.’

Investering in digitale ontwikkelingen

Centrum Orthopedie heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in digitalisering. Vooral op het gebied van pols- en handortheses zijn succesvolle resultaten geboekt. Inmiddels gebruikt het hele bedrijf 3D-scanners; wordt 80% digitaal aangemeten en ruim 50% 3D geprint. De organisatie heeft een industrieel ontwerper en een orthopedisch adviseur in dienst die zich volledig bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe producten, waaronder silversplints, en het schrijven van software.

Keurmerk Bewegingsvisie

De doelstelling van Bewegingsvisie is om persoonlijke dienstverlening te combineren met zorg van het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau. Dit wordt bereikt door intensief met elkaar samen te werken en zoveel mogelijk praktische en vakinhoudelijke kennis te delen.

Centrum Orthopedie

Centrum Orthopedie heeft zeven vestigingen in en rond Rotterdam, Leiden, Hoofddorp, Amsterdam, Dirksland en Amersfoort. Een persoonlijke benadering en een hoog serviceniveau zijn de belangrijkste pijlers van hun dienstverlening. Centrum Orthopedie is in handen van directeur/eigenaar Peter Jongenengel en staat onder de dagelijkse leiding van operationeel directeur Christiaan van Hienen.