Jolien Kommers

Alexander Salem

Alexander Salem

Superenthousiast vertelt Jolien Kommers van Buchrnhornen over het bedrijf waar zij nu al zeven jaar werkt. Ze vertelt over de structuur binnen het bedrijf, de kansen die het biedt en hoe het voet- en beweegcenter Buchrnhornen zich in de regio Brabant neerzet als specialist op het gebied van complexe (kinder)orthopedie.

Als manager orthopedisch instrumentmakerij geeft Jolien leiding aan 6 maatnemers. Daarnaast staat ze nog voldoende met de voeten in de klei; op het moment dat we elkaar zouden spreken kan ze de telefoon niet aannemen omdat ze nét aan het gipsen is. “Dat klopt! Het corrigeren van EVO’s ligt bij Rob (Buchrnhornen) en mij omdat wij heel precies zijn in hoe we dat willen hebben.”

Het bedrijf telt ruim 140 medewerkers en heeft vele disciplines: een schoenmakerij, instrumentmakerij, podotherapie, medisch pedicure en therapeutisch elastische kousen. ‘Dat wij al deze disciplines onder één dak hebben, vind ik gelijk ook onze kracht.’

Hoe werkt dat in de praktijk?

“Als ik nu een voet zie waarbij er iets is met een nagel, dan kan ik snel de medisch pedicure of podotherapeut inschakelen om er ook naar te kijken. Of als iemand vocht in het been heeft… slechts een deur verder zit de TEK-specialist. De lijntjes zijn heel kort en dat is niet alleen voor ons, maar ook voor de klant heel fijn werken.”

En is er ook iets waar jullie expert in zijn?

“In de regio hebben wij een goede naam opgebouwd op het gebied van complexe orthopedie. Wij excelleren met name op het gebied van spalken voor de voeten/benen, handen en de rug die wij leveren aan de revalidatiecentra.”

Vertel eens iets over de samenwerkingen!

“Wij werken onder andere samen met het Leijpark bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ). Dat is hét traumaziekenhuis in de regio. Twee keer per week zitten we daar bij het spreekuur voor kinderrevalidatie en een keer per twee maanden komen we daar voor het combinatie scoliosespreekuur. Dat is dan samen met de revalidatiearts en de afdeling orthopedie. Zo’n samenwerking is wel zo fijn voor de kinderen.”

Coma-afdeling

“Verder zitten we ook nog in het ETZ bij de afdeling vin; vroegtijdig intensieve neurorevalidatie. Dat is de coma-afdeling waar we voor patiënten met spasmes in de voeten/enkels, ellenbogen en handen ortheses aanmeten. Ook maken we voor patiënten waar een botlap is afgehaald van de schedel, beschermhelmen.”

Toekomst

“Natuurlijk willen we meegroeien met de huidige technieken en zijn daar intern ook al mee bezig. Dat doen we met collega-bedrijven zowel binnen Bewegingsvisie als erbuiten. Maar het belangrijkste moeten we niet uit het oog verliezen: wát is het belangrijkste voor de klant? En dat blijft toch vooral een kwestie van goed blijven luisteren!”

Als je naar aanleiding van dit artikel vragen hebt over Buchrnhornen, neem dan contact op via het telefoonnummer: 013-5432648. Heb je een vraag aan Jolien Kommers, dan kun je haar bereiken via Jolien.Kommers@buchrnhornen.nl.