In een ruim, transparant opgezet pand in Eindhoven zit sinds vijf jaar orthopedisch specialist Heckert en Van Lierop. “Een uniek pand in het Nederlandse orthopedie landschap,” zegt Johan Bloks, mede-oprichter en zorgconsulent. “Het geeft zicht op het hele proces: van wachtruimte tot productie. Dat draagt bij aan de klantbeleving.” Het 12,5-jarig jubileum is afgelopen november gevierd, tijd voor een nadere kennismaking.

Waar zijn jullie expert in?


“Wij onderscheiden ons in het oplossen van een complexe zorgvraag die vaak bestaat uit meervoudige handicaps. Om deze complexe zorgvraag goed in te vullen, investeren we al jaren in onze faciliteiten én in onze mensen. Het afgelopen jaar is een kanteljaar gebleken: ons team is heel volwassen is geworden en heeft een heel hoog niveau bereikt. Dat merk je ook in de reacties van klanten en verwijzers.”

Waar kunnen andere Bewegingsvisieleden jullie altijd voor benaderen?


“Sowieso zijn we altijd benaderbaar! We staan altijd open voor samenwerking en overleg. Soms helpen we Bewegingsvisie-leden wanneer zij een capaciteitsprobleem hebben, maar we delen ook graag onze kennis. Bovendien stellen we onze locatie beschikbaar voor de expertmeetings van Bewegingsvisie.”

Zijn er specifieke producten die jullie voor andere leden maken?


“Wij kunnen uitstekend korsetten en siliconen ortheses leveren. En later dit jaar ook pre-preg ortheses. We zijn nu een protocol aan het opstellen voor behandelaren. Aan de hand van een gestandaardiseerde lijst met vragen, wordt direct duidelijk welke orthese het meest geschikt is. Als er behoefte is aan dit protocol, kunnen we dit uiteraard ook aanbieden aan de leden van Bewegingsvisie.”

Waar ben je trots op?


“Ik ben echt heel erg trots op het team van collega’s dat wij hebben. We werken keihard, overleggen met elkaar en hebben daarbij heel veel plezier met elkaar.”

Wat drijft jou?


“Ik vind het mooi om te investeren in de ontwikkeling van het team. Als je collega’s in hun kracht zet, doen ze wat ze het beste kunnen, doen ze waar ze zelf het meest plezier aan beleven en zijn ze het meest effectief.”

Wil je meer weten over de werkwijze van Heckert en Van Lierop? Kijk dan op heckert-vanlierop.nl. Voor direct contact bel je 088 – 2200888.

Bewegingsvisie is een groep van veertien samenwerkende orthopedische instrumentmakers. Een belangrijke doelstelling is om een persoonlijke dienstverlening te combineren met zorg van het hoogste niveau. Dat wordt bereikt door met elkaar samen te werken en zoveel mogelijk praktische en vakinhoudelijke kennis te delen.