Het 3D-ontwerp (3) wordt plat geprint (2)

2D-spalk uit de printer

Spalk is met warmte in model gebracht (3)

Automatisch genereren bestanden

Het R&D-team is twee pilots gestart met het automatisch genereren van 3D printbestanden voor het printen van voorzieningen. Dit proces vindt plaats door slechts de digitale scan in te lezen of door alleen enkele maten in te voeren. Bij de pilots worden de software tools van Twikit en Ortho Shapes beoordeeld.

Bezoek COR

Bij een bezoek aan het Centrum voor Orthopedie Rotterdam (COR) heeft het R&D-team ook een kijkje mogen nemen bij de software die het COR zelf heeft ontwikkeld. Het COR heeft al enkele voorzieningen waarbij relatief eenvoudig een scan kan worden omgezet naar een 3D printbestand. Veel polshand ortheses worden op deze wijze bij het COR op eigen 3D printers uitgeprint.

323D-ontwerpen

We zijn bezig met het 323D-ontwerpen. Bij deze techniek wordt een 3D-ontwerp (3) plat geprint (2) en met warmte in model gebracht (3). Het ontwerp van de drophandorthese en de verpleegspalk zijn gereed, de uitvoering is nu in de test- en evaluatiefase. De resultaten zijn al veelbelovend: bijvoorbeeld bij ProReva is deze productiemethode inmiddels de standaard. In een volgende nieuwsbrief presenteren we de evaluatie en laten we je weten hoe je zelf hiermee aan de slag kunt.