Michiel van der Hijden

Klant is afgeleid van het Latijnse woord ‘Calore’, wat ‘warm of opgewonden’ betekent. Wist je dat? En klantvriendelijk is iets heel anders dan klantgericht! Zomaar twee punten die voorbijkwamen in de workshop Nog klantgerichter werken, het eerste onderdeel van de Bewegingsvisie-expertmeeting TEK die op 21 oktober in samenwerking met Bauerfeind werd georganiseerd bij ProReva in Apeldoorn.

“Klantgerichtheid gaat een stapje verder dan klantvriendelijk of gastvrij zijn,” vertelt Michiel van der Hijden, manager business development bij Bauerfeind. “Klanten of patiënten hebben al bepaalde basisverwachtingen van jou als zorgverlener, zoals deskundigheid, een goede intake en gedegen (na)zorg. Tijdens klantcontacten zijn er verschillende moments of truth waar je het verschil kunt maken.”

Wow-moment voor je klanten

Michiel daagde de deelnemers uit om na te denken over hun eigen manier van werken: “Zijn er momenten dat je iets onverwachts doet zodat je klant een wow-moment beleeft?” Tijdens de workshop werden enkele op het eerste gezicht volkomen logische handelingen behandeld. Bijvoorbeeld: je klant aankijken, een stevige handdruk geven en op je lichaamstaal letten. Je bent je er lang niet altijd van bewust hoe je dat doet of hoe je overkomt. Aan de hand van praktische voorbeelden en eenvoudig toepasbare tips en tricks werd veel duidelijk. Er werden persoonlijke ervaringen en manieren van werken met elkaar uitgewisseld. Het is zeker niet de bedoeling dat je een trucje toe gaat passen! Iedereen is uniek en handelt vanuit eigen kwaliteiten. Of zoals er werd opgemerkt: “Het mooiste is als je klant met een glimlach de deur uitgaat of bij zichzelf denkt: ‘zo erg is zo’n kous nog niet!’”

Workshop flebologie en productinformatie

Na de maaltijd volgde de vakinhoudelijke workshop over flebologie. Achtereenvolgens werden anatomie, fysiologie en pathologie, bloedsomloop, pathologie veneuze problematiek en indicaties & Therapeutische Elastische Kousen behandeld. Aan de hand van een foto-quiz werd de parate kennis over indicaties en veel voorkomende beenklachten getoetst.  Tot slot werd het assortiment aan compressiekleding en -kousen doorgenomen. Bauerfeind blijft tegemoetkomen aan de klantbehoefte. Dat doen ze door gebruik van verschillende kleuren, huidvriendelijke én milieuvriendelijke materialen, maar ook door toepassing van slimme oplossingen. Zo is er een kous die tijdens het dragen je huid verzorgt door afgifte van kleine hoeveelheden lotion!

Feiten

Enkele willekeurige feiten: jaarlijks gaat er 1 miljard euro om in de markt van compressiekousen. Je lichaam bevat 5 tot 6 liter bloed en alle bloedvaten bij elkaar meten meer dan 100.000 km! 10% van je bloed stroomt door oppervlakkige aderen, terwijl de dieper gelegen venen 90% van je bloed vervoeren. Je loopt meer risico op een vaatafwijking door te weinig te bewegen, knellende kleding te dragen, te roken of bij overgewicht.

We kijken terug op een gezellige, maar ook boeiende en leerzame expertmeeting.

Inschrijving expertmeeting TEK

Heb je deze bijeenkomst gemist en wil je er de volgende keer wel bij zijn? Stuur dan een mailtje naar info@bewegingsvisie.nl, dan zetten we je vast op de deelnemerslijst. Via dit e-mailadres kun je trouwens ook de presentaties van Michiel opvragen.

De eerstvolgende datum voor een expertmeeting TEK valt waarschijnlijk op een maandagavond in maart 2020.